4 porce
- řízky
- 150 g másla
- 2 vejce
- hladká mouka
- 80 g strouhaného parmazánu
- 800 g telecí kýty
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 citron
salát
- 300 g rukoly
- 150 g malých rajčátek
- ½ radichia
- citronová šťáva
- olivový olej
- mletý pepř
- cukr
- sůl
Máslo přepustíme a scedíme.
Z vajec, parmazánu a mouky vymícháme hladké těstíčko. Kýtu naporcujeme a řízky přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme na přepuštěném másle dozlatova.
Podáváme s kouskem citronu.
Rukolu omyjeme, rajčata nakrájíme na půlky, radichio na kostky. Z citronové šťávy, oleje, cukru, pepře a soli vyšleháme emulzi, do které vmícháme zeleninu těsně před podáváním.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-25.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=724
Poslední tip, trik či komentář