reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone – Polévka Minestrone

  • voda podle potřeby
  • 1dcl oleje extra virgin
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 200g suchých bílých fazolí
  • 2 brambory
  • zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta…)
  • parmazán na posypání

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě asi 20 minut.
Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme ¼ zeleniny a propasírujeme. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [15.11.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.