- voda podle potřeby
- 1dcl oleje extra virgin
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1 cibule
- 200g suchých bílých fazolí
- 2 brambory
- zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta…)
- parmazán na posypání
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě asi 20 minut.
Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme ¼ zeleniny a propasírujeme. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [15.11.2009]
Poslední tip, trik či komentář