reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Miska špenátového krému s kozím sýrem a rukolou

6–8 porcí
Jemná špenátová polévka, respektive krém, je příjemnou změnou v zimních měsících mezi silnými vývary, zelňačkami, houbovými či luštěninovými polévkami. Zmražený špenát můžete mít kdykoliv po ruce a záleží na vás, jak polévku dochutíte. Stoprocentně se ke špenátu, je-li v kombinaci s mlékem nebo smetanou, hodí vůně a chuť muškátového květu nebo oříšku.

  • 60 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 40 g mouky
  • 1 l mléka
  • 400 g mraženého špenátu
  • 4 hrsti rukoly
  • muškátový květ
  • sůl
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • balsamikový krém (aceto balsamico creme)

Na másle osmahneme nasekanou cibulku s česnekem. Zasypeme moukou a zarestujeme zásmažku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut. Poté přidáme změklý špenát, krátce provaříme a rozmixujeme na hladký krém.

Dochutíme solí a muškátovým květem. Na úplný závěr do krému dáme celé lístky rukoly. Servírujeme v miskách společně s kouskem kozího sýra a zakápneme balzamikovým krémem.

Zdroj: Miska špenátového krému s kozím sýrem a rukolou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1021 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.