- baby špenát 2 balení
- olivový olej 300 ml
- česnek 1 palička
- sušená rajčata 100 g
- kapary
- parmezán
Zdroj: Mladé výhonky špenátu s konfitovaným česnekem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mlade-vyhonky-spenatu [On-line 30.4.2012]
Omyjeme baby špenát a vysušíme pomocí odstředivky, do olivového oleje nakrájíme na plátky česnek, přidáme sušená rajčata, kapary – nejlépe solené bez nálevu. Olivový olej zahřejeme na cca 110°C a necháme v něm asi pět minut konfitovat česnek, aby ztratil svou ostrost. Tento nálev ještě za tepla promícháme s lístky špenátu a rajčaty a navrch posypeme hoblinkami z parmezánu. Podáváme s čerstvými domácími banketkami.
Poslední tip, trik či komentář