4 porce
- 500 g mletého libového hovězího masa
- 1 lžíce červené kari pasty
- 200 ml teplé vody
- 1 vejce
- sůl
- sezamový olej na opečení
Kari pastu rozmícháme ve vodě a promícháme s masem, přidáme vejce a osolíme. Dobře propracujeme, tvoříme čtyři placičky, které opékáme v pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova.
Briošky
- 10 g droždí
- 1 lžíce cukru
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 1 vejce
- 500 g hladké mouky
- špetka kypřicího prášku
- sůl
- žloutek na pomazání
Droždí rozmícháme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, zaprášíme moukou a necháme vyběhnout kvásek (ale není to nutné). Poté smícháme s přepuštěným máslem, vejcem, prosátou moukou, kypřicím práškem a solí. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Necháme kynout hodinu, během kynutí promísíme. Z těsta vytvarujeme čtyři bochánky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, necháme 15 minut vykynout, pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 20−30 minut.
Limetovo-koriandrová majonéza
- 100 ml majonézy
- hrst sekaného koriandru
- šťáva z limety
Majonézu ochutíme koriandrem a limetovou šťávou.
Zdroj: Mleté hovězí maso s červenou kari pastou v briošce s domácí majonézou s koriandrem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1667-mlete-hovezi-maso-s-cervenou-kari-pastou-v-briosce-s-domaci-majonezou-s-koriandrem/ [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář