reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mleté hovězí maso s červenou kari pastou v briošce s domácí majonézou s koriandrem

4 porce

  • 500 g mletého libového hovězího masa
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 200 ml teplé vody
  • 1 vejce
  • sůl
  • sezamový olej na opečení

Kari pastu rozmícháme ve vodě a promícháme s masem, přidáme vejce a osolíme. Dobře propracujeme, tvoříme čtyři placičky, které opékáme v pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova.

Briošky

  • 10 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • špetka kypřicího prášku
  • sůl
  • žloutek na pomazání

Droždí rozmícháme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, zaprášíme moukou a necháme vyběhnout kvásek (ale není to nutné). Poté smícháme s přepuštěným máslem, vejcem, prosátou moukou, kypřicím práškem a solí. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Necháme kynout hodinu, během kynutí promísíme. Z těsta vytvarujeme čtyři bochánky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, necháme 15 minut vykynout, pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 20−30 minut.

Limetovo-koriandrová majonéza

  • 100 ml majonézy
  • hrst sekaného koriandru
  • šťáva z limety

Majonézu ochutíme koriandrem a limetovou šťávou.

Zdroj: Mleté hovězí maso s červenou kari pastou v briošce s domácí majonézou s koriandrem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1667-mlete-hovezi-maso-s-cervenou-kari-pastou-v-briosce-s-domaci-majonezou-s-koriandrem/  [On-line 12.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.