reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mleté maso na způsob kebabu

  • 750 g jehněčího nebo skopového masa
    350 g vepřového bůčku
    1 cibule
    200 ml smetany
    1 vejce
    česnek
    čerstvý koriandr
    sladká paprika
    pálivá paprika
    zázvor
    hřebíček
    pažitka
    muškátový oříšek
    šafrán
    skořice
    koriandr
    sůl
    (římský kmín)
    (kardamon)

Mleté jehněčí nebo skopové maso a mletý vepřový bůček smícháme s prolisovaným česnekem, čerstvě nasekaným koriandrem, najemno nakrájenou cibulí, smetanou a vejcem. Pak směs osolíme a dochutíme sladkou a pálivou paprikou, mletým zázvorem, hřebíčkem, nasekanou pažitkou, mletým muškátovým oříškem, šafránem, skořicí, koriandrem, a případně římským kmínem a kardamonem. Jednotlivé poměry koření si upravíme podle vlastní chuti, řídíme se zkrátka tím, co máme rádi my a ti, pro které jídlo připravujeme. Na závěr celou směs znovu do hladka promícháme a dáme ji do chladu odležet. Poté z ní navlhčenýma rukama tvarujeme válečky, které napichujeme na špejle. Nebudou se pak rozpadata lépe drží tvar. Grilujeme v troubě při 250 stupních asi 10 minut. Ideální je ale příprava na dřevěném uhlí.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/281-mlete-maso-na-zpusob-kebabu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.