reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský ďas pečený v kořenném hávu

4 porce

  • 80 dkg filé z mořského ďasa (ryba)
  • 30 dkg trochu ztvrdlého černého chleba
  • 3 dkg růžového pepře
  • 10 dkg oříšků kešu
  • 1,5 kg brambor
  • 2 dl olivového oleje
  • 1 l stolního oleje
  • 15 dkg mouky
  • 4 vajíčka
  • 10 dkg salátu ruccola
  • 5 dkg černých oliv
  • 30 dkg zelí
  • 10 dkg karotky
  • 1 cibule
  • 3 polévkové lžíce dijonské hořčice se semínky
  • 6 cl medu
  • 1 dl majonézy
  • 3 svazečky petrželové natě

Zelí a cibuli nakrájíme na plátky, karotku pokrájíme na nudličky a všechno osolíme. Necháme nějakou dobu stát, až pustí zelenina vodu, potom ji vyždímáme a smícháme s majonézou, hořčicí, medem a čerstvě posekanou petrželkou. Tak nám vznikne salát, do kterého už jen přidáme trochu pepře a citronové šťávy, aby byl pikantnější.

Brambory uvaříme ve slané vodě, potom vodu slijeme, až na malinkou část, ve které brambory rozšťoucháme a rozmícháme na kaši. K té přidáme olivový olej, rozkrájíme do ní olivy, ruccolu a pražené oříšky kešu.

Oschlý chléb dáme do trouby, aby nám vyschl úplně, načež jej rozlámeme a rozdrobíme. Přimícháme k němu růžový pepř, zelený pepř, petrželovou nať a sezamová semínka.

Mořského ďasa osolíme, opepříme a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a v kořeněné strouhance. Potom rybu pomalu smažíme v hojném množství středně horkého oleje.

Až bude rybí filé usmažené, nakrájíme je na plátky a podáváme s bramborovou kaší ochucenou olivami a se salátem.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3771

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.