4 porce
- 1,2 kg branzino (mořský okoun)
- 1 citron
- 5 dkg másla
- 1 svazeček kerblíku
- sůl
- pepř
- 1 láhev vína Prosecco
- 20 dkg mrkve
- 20 dkg brambor
- 3 celery
Rybu očistíme a osolíme po vnitřní i po vnější straně. Do útrob okouna vložíme máslo, stroužek citronu, kerblík, špetku mletého pepře a přikápneme několik kapek vína Prosecco. Maso zabalíme do papíru na pečení, na obou koncích převážeme provázkem a vložíme na 20 minut péct do trouby předehřáté na 170-180 °C.
Mrkev, brambory a celer nakrájíme na kousky pomocí kuchyňského vykrajovače a předvaříme v mírně osolené vodě. Rozpustíme máslo a kousky zeleniny v něm obalíme, potom je posypeme nadrobno nakrájeným kerblíkem. Můžeme přikápnout i několik kapek sektu.
Před podáváním zeleninu upravíme na talíři. Upečenou rybu vyndáme z papíru a pěkný kousek masa položíme na talíř.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3615
Poslední tip, trik či komentář