- čerstvý mořský vlk 1.5 kg
- mořská sůl 2 kg
- bílek 2 kusy
- směs čerstvých bylinek na rybu 1 dávka
- sůl 1 špetka
- čerstvý špenát 400 g
- cibule 1 kus
- smetana 100 ml
Vykuchanou rybu opláchneme ve studené vodě a osušíme. Vevnitř osolíme, přidáme bylinky a zakapeme citrónem.
Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme tak „těstíčko“, kterým rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu. Těstíčkem překryjeme celou rybu, aby ani kousek nebyl nezakrytý. Dáme do trouby předehřáté na 180 – 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut.
Po upečení necháme pár minut zchladnout a poté odloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Jednoduše stáhneme kůži a už můžeme servírovat šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo se špenátem.
Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý špenát a cca 10 minut podusíme. Přidáme sůl a trochu smetany.
Zdroj: Mořský vlk v solné krustě se špenátem; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/morsky-vlk-v-solne-kruste-se-spenatem [On-line 28.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář