reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský vlk v solné krustě se špenátem

  • čerstvý mořský vlk 1.5 kg
  • mořská sůl 2 kg
  • bílek 2 kusy
  • směs čerstvých bylinek na rybu 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • čerstvý špenát 400 g
  • cibule 1 kus
  • smetana 100 ml

Vykuchanou rybu opláchneme ve studené vodě a osušíme. Vevnitř osolíme, přidáme bylinky a zakapeme citrónem.

Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme tak „těstíčko“, kterým rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu. Těstíčkem překryjeme celou rybu, aby ani kousek nebyl nezakrytý. Dáme do trouby předehřáté na 180 – 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut.

Po upečení necháme pár minut zchladnout a poté odloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Jednoduše stáhneme kůži a už můžeme servírovat šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo se špenátem.

Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý špenát a cca 10 minut podusíme. Přidáme sůl a trochu smetany.

Zdroj: Mořský vlk v solné krustě se špenátem; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/morsky-vlk-v-solne-kruste-se-spenatem [On-line 28.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.