reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Musaka z lilků

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 3 větší lilky
  • 2 dl olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 5 dl smetany
  • 2 menší cibule
  • 6 vajec
  • svazek listové petržele
  • mouka
  • sůl
  • čerstvý drcený pepř

Lilky opereme, odstraníme zelené konce a podélně je nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme je „vypotit“. Zabráníme tak nahořklé chuti. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a opečeme. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Necháme zchladnout. Lilky opláchneme vodou a vysušíme utěrkou. Plátky obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a usmažíme v rozpáleném oleji. Do vymazané zapékací misky střídavě vrstvíme osmažené plátky lilků, orestovaného masa a nasekanou petržel. Začínáme a končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme se smetanou, osolíme a musaku zalijeme. Můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 180 °C dozlatova. Podáváme s kysanou smetanou. A jako přílohu zelený salát.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/musaka-z-lilku

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.