reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mušle na slanině

  • 2 kg mušlí (slávek)
    250 g slaniny
    150 g šalotky
    svazek zelené cibulky
    5 stroužků česneku
    chilli paprička
    0,7 l suchého bílého vína
    2 limety
    estragon
    petržel

Na rozpuštěné slanině orestujeme šalotku a zelenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a trochu chilli, krátce opečeme, zalijeme vínem, limetovou šťávou a prudce svaříme. Až se obsah zredukuje zhruba na třetinu, nasypeme do něj vyprané slávky a dáme pod pokličkou vařit asi pět minut. Minutu před koncem přisypeme nasekanou petržel a estragon, promícháme a podáváme s bagetou, kterou můžeme rozpéct do zlatova.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/74-musle-na-slanine/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.