- 2 kg mušlí (slávek)
250 g slaniny
150 g šalotky
svazek zelené cibulky
5 stroužků česneku
chilli paprička
0,7 l suchého bílého vína
2 limety
estragon
petržel
Na rozpuštěné slanině orestujeme šalotku a zelenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a trochu chilli, krátce opečeme, zalijeme vínem, limetovou šťávou a prudce svaříme. Až se obsah zredukuje zhruba na třetinu, nasypeme do něj vyprané slávky a dáme pod pokličkou vařit asi pět minut. Minutu před koncem přisypeme nasekanou petržel a estragon, promícháme a podáváme s bagetou, kterou můžeme rozpéct do zlatova.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/74-musle-na-slanine/
Poslední tip, trik či komentář