reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mušle na víně zakápnuté smetanou

Potřebujeme:

  • 1 kg mušlí (slávek)
  • 3 dl suchého bílého vína
  • svazek hladkolisté petrželky
  • 2 šalotky
  • 8 stroužků česneku
  • 1 citron
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • ½ dl olivového oleje
  • 1 dl sladké smetany
  • ½ lžičky mletého černého pepře

Dobře očistíme mušle a dáme je do studené vody. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na oleji v hrnci. Přisypeme plátky česneku, zalijeme vínem, přidáme tymián a necháme 5 minut povařit. Scedíme mušle a vsypeme je do hrnce s vínem, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou. Mezitím nasekáme petrželku, vsypeme ji na závěr do hrnce ke slávkám, vývar zjemníme smetanou. Otevřené mušle pokapeme citrónem a servírujeme s plátky bagety a vinným vývarem. Neotevřené mušle vyhodíme. Podáváme s opečenými plátky bagety.

Zdroj: Mušle na víně zakápnuté smetanou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://halina.nova.cz/clanek/recepty/musle-na-vine-zakapnute-smetanou.html [On-line 28.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.