2 porce
- 1 kg slávek
- 1 menší mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- ½ malé bílé cibule
- ½ malé červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mini rajčátka
- 150 ml bílého vína
- 150 ml 33% smetany
- 50 ml rybího vývaru
- bílé pečivo
- mletý pepř
- sůl
Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu kromě rajčat, bílé víno, očištěné mušle, sůl, mletý pepř, přivedeme k varu, vaříme přiklopené 2 minuty, poté prohodíme, přidáme rajčata, smetanu, rybí vývar a vaříme ještě 2 minuty. Podáváme s bílým pečivem.
Zdroj: Mušle po námořnicku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1488-musle-po-namornicku/ [On-line 04.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář