4 porce
Omáčka
- 150 g karotky
- 30 g cibule
- 20 g červené papriky
- 20 g zelené papriky
- 200 g mořské ryby (okoun)
- 80 ml likéru Pernod
- 1 pomeranč
- 20 g estragonu
- 20 g červené cibule
- 20 g pórku
- 10 g fenyklu
- 800 g mušlí (různé druhy)
- 10 g koriandru
- olivový olej
- mořská sůl
Zeleninu nakrájíme na menší kousky a na rozehřátém oleji vše opečeme, přidáme na kostky nakrájenou rybu, opečeme, zastříkneme likérem, přidáme pomerančovou kůru i šťávu, nasekaný estragon, trochu vody, přiklopíme a velmi pozvolna dusíme 35 minut, poté rozmixujeme.
Cibuli, pórek a fenykl opečeme na olivovém oleji na skus, zalijeme rozmixovanou omáčkou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutnáme, osolíme, přidáme očištěné mušle, zaklopíme a 10 minut podusíme. Podáváme s nasekaným koriandrem.
Zdroj: Mušle v rybí omáčce připravované v cataplaně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1644-musle-v-rybi-omacce-pripravovane-v-cataplane/ [On-line 14.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář