reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mušle v rybí omáčce připravované v cataplaně

4 porce

Omáčka

  • 150 g karotky
  • 30 g cibule
  • 20 g červené papriky
  • 20 g zelené papriky
  • 200 g mořské ryby (okoun)
  • 80 ml likéru Pernod
  • 1 pomeranč
  • 20 g estragonu
  • 20 g červené cibule
  • 20 g pórku
  • 10 g fenyklu
  • 800 g mušlí (různé druhy)
  • 10 g koriandru
  • olivový olej
  • mořská sůl

Zeleninu nakrájíme na menší kousky a na rozehřátém oleji vše opečeme, přidáme na kostky nakrájenou rybu, opečeme, zastříkneme likérem, přidáme pomerančovou kůru i šťávu, nasekaný estragon, trochu vody, přiklopíme a velmi pozvolna dusíme 35 minut, poté rozmixujeme.

Cibuli, pórek a fenykl opečeme na olivovém oleji na skus, zalijeme rozmixovanou omáčkou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutnáme, osolíme, přidáme očištěné mušle, zaklopíme a 10 minut podusíme. Podáváme s nasekaným koriandrem.

Zdroj: Mušle v rybí omáčce připravované v cataplaně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1644-musle-v-rybi-omacce-pripravovane-v-cataplane/  [On-line 14.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.