Potřebujeme:
- 2 středně velké lilky
- 1 cibuli
- 150 g vařených kuřecích prsíček
- 1 menší karotku
- 2 rajčata
- 2 žampiony
- 1 stroužek česneku
- olej
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- ¼ lžičky chilli
- mletý černý pepř
- sůl
Lilky povaříme čtvrt hodiny ve vodě a necháme vychladnout. V hlubší pánvi na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibulku, plátky žampionů a hrubě nastrouhanou karotku. Přidáme drobně nakrájené kuřecí maso, kostičky rajčat, drcený česnek, chilli, pepř a sůl. Vychladlé lilky podélně překrojíme, vydlabeme obsah lilkových „lodiček“ a dáváme pozor, aby se neporušila fialová slupka. Dužinu lilků nakrájíme a vmícháme k masové směsi v pánvi. Touto lilkovo-kuřecí směsí naplníme „lodičky“ a dáme je v pekáčku pokapaném olejem do středně vyhřáté trouby zapéct 20 minut. Potom lilky pokropíme olejem, posypeme parmezánem a petrželkou a ještě pět minut zapékáme. Nadívané lilky chutnají teplé i studené.
Zdroj: Nadívané lilky G. A. Rossiniho; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/nadivane-lilky-g-a-rossiniho.html [On-line 24.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář