reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívané lilky G. A. Rossiniho

Potřebujeme:

  • 2 středně velké lilky
  • 1 cibuli
  • 150 g vařených kuřecích prsíček
  • 1 menší karotku
  • 2 rajčata
  • 2 žampiony
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • ¼ lžičky chilli
  • mletý černý pepř
  • sůl

Lilky povaříme čtvrt hodiny ve vodě a necháme vychladnout. V hlubší pánvi na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibulku, plátky žampionů a hrubě nastrouhanou karotku. Přidáme drobně nakrájené kuřecí maso, kostičky rajčat, drcený česnek, chilli, pepř a sůl. Vychladlé lilky podélně překrojíme, vydlabeme obsah lilkových „lodiček“ a dáváme pozor, aby se neporušila fialová slupka. Dužinu lilků nakrájíme a vmícháme k masové směsi v pánvi. Touto lilkovo-kuřecí směsí naplníme „lodičky“ a dáme je v pekáčku pokapaném olejem do středně vyhřáté trouby zapéct 20 minut. Potom lilky pokropíme olejem, posypeme parmezánem a petrželkou a ještě pět minut zapékáme. Nadívané lilky chutnají teplé i studené.

Zdroj: Nadívané lilky G. A. Rossiniho; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/nadivane-lilky-g-a-rossiniho.html [On-line 24.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.