Ingredience
na hermelíny:
- hermelín 2 kusy
- olej (na každý ze tří nálevů) 1 dávka
- pepř celý 1 dávka
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 3 kuličky
- česnek 3 stroužky
- provensálské koření 1 špetka
na eidam:
- eidam 400 g
- černé a zelené olivy dle chuti 1 dávka
- zelená petrželka 1 dávka
na uzený sýr:
- chilli paprička 1 kus
- cibule 1 kus
- pečivo – domácí chléb:
- hladká mouka 1 kg
- droždí 40 g
- sůl 2 lžičky
- kmín 1 lžička
- cukr 1 lžička
- vlažná voda 500 ml
- olej 1 lžíce
- ocet 1 lžíce
1. Různé sýry nakrájíme na kostky a každý druh sýru naložíme do směsi oleje a ostatních uvedených přísad, podáváme s čerstvým domácím pečivem 2. Na domácí chléb si nejprve zaděláme kvásek z droždí, dvou lžic hladké mouky, cukru a deci vlažné vody, který po vzejití smícháme se zbytkem ingrediencí a solí. Hotové těsto necháme alespoň jednu hodinu kynout.
3. Mezitím řidší těsto dvakrát promícháme a necháme péct ve formě na srnčí hřbet při 200 stupních, potom teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Během pečení potíráme vršek chleba vodou, chléb pečeme asi hodinu, vyklopíme a necháme mírně vychladnout.
Zdroj: Nakládané sýry s pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nakladane-syry-s-pecivem [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář