Ingredience
- plátky krkovičky 5 kusů
- strouhaný sýr 100 g
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- stroužky drceného česneku 4 kusy
- červená sladká paprika 1 dávka
- hořčice 2 lžíce
- brambory 1 kg
Maso naložíme do koření (pepř, paprika) a potřeme hořčicí, necháme odležet v chladu. Pak opečeme narychlo ze všech stran. Poté ho přendáme do pekáče, potřeme hořčicí, přidáme zpěněnou cibulku s česnekem a poklademe vrstvou strouhaného tvrdého sýra a dáme ještě na chvilku zapéct.
Brambory nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit do osolené vody. Když jsou měkké, tak je scedíme, rozšťoucháme a zamícháme do nich na másle zpěněnou cibulku, která nám zbyla z masa. Můžeme také přimíchat nasekanou petrželku.
Zdroj: Námořnická krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/namornicka-krkovicka [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář