Potřebujeme:
- 200 g jáhel,
- 0,5 l rýžového nápoje,
- rýžový sirup,
- jablka,
- jablečnou koncentrovanou šťávu,
- 2 tyčinky AGAR-AGAR,
- trochu vody,
- instantní rýžovou kaši (Nomina nebo od Country Life)
Jáhly spaříme horkou vodou a dáme je vařit asi na 20 minut s částí rýžového mléka. Osladíme rýžovým sirupem. Mezitím agarové tyčinky namočíme do jablečné koncentrované šťávy a smíchané spolu s vodou (agarová tyčinka změkne asi za 30 minut). Uvařené jáhly rozprostřeme po dně dortové formy a necháme zatuhnout. Jablka rozmixujeme, vložíme do rendlíku a přilijeme jablečnou tekutinu spolu s agarem. Vaříme do úplného rozpuštění přírodní želatiny. Zbytek rýžového nápoje zahřejeme, osladíme rýžovým sirupem a vmícháme instantní rýžovou kaši. Jablečnou směs nalijeme na jáhlový korpus a necháme zatuhnout (alespoň 1 hodinu).
Rýžovou kaši dáme do cukrářského pytlíku a dort ozdobíme. Na zdobení můžeme využít i plátky banánu nebo jiného ovoce.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/paella-14-6-2011.htmlhttp://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/narozeninovy-dort-13-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář