Suroviny:
- 5 brambor, nejlépe moučnatých, oloupaných a nakrájených na kostky
- 800–1000 ml hovězího vývaru (domácího nebo bujon v kostce)
- 1 lžička sádla
- 3–4 nožičky jemných párků nakrájené na kolečka
- 3 lžičky mleté sladké papriky + špetka pálivé
- sůl dle potřeby
- 2 vajíčka uvařená natvrdo, oloupaná a nakrájená na kostičky
- lístky čerstvé majoránky na ozdobu
Brambory uvařte ve vývaru. Když jsou měkké, rozmixujte je v polévce ponorným mixérem. Párky oloupejte, je-li potřeba, a nakrájejte na kolečka. Opečte je v pánvi na sádle a nakonec posypte paprikou. Zpěňte a vmíchejte do polévky. Nechte přejít varem a podle potřeby dochuťte solí. Do uvařené polévky vmíchejte pokrájená vajíčka. Podávejte posypané lístky čerstvé majoránky.
Prima tip: Na téhle polévce je nejlepší vláčná chuť vajíček v polévce – to se nedá popsat. Můžete je ale přidat do polévky až při podávání a každý si je zamíchá do horké polévky ve svém talíři. Budou tak spravedlivě rozdělena mezi všechny strávníky.
Zdroj: Naše frankfurtská polévka; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/menu-uvarene-za-hubicku [On-line 02.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář