reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Naše frankfurtská polévka

Suroviny:

  • 5 brambor, nejlépe moučnatých, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 800–1000 ml hovězího vývaru (domácího nebo bujon v kostce)
  • 1 lžička sádla
  • 3–4 nožičky jemných párků nakrájené na kolečka
  • 3 lžičky mleté sladké papriky + špetka pálivé
  • sůl dle potřeby
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • lístky čerstvé majoránky na ozdobu

Brambory uvařte ve vývaru. Když jsou měkké, rozmixujte je v polévce ponorným mixérem. Párky oloupejte, je-li potřeba, a nakrájejte na kolečka. Opečte je v pánvi na sádle a nakonec posypte paprikou. Zpěňte a vmíchejte do polévky. Nechte přejít varem a podle potřeby dochuťte solí. Do uvařené polévky vmíchejte pokrájená vajíčka. Podávejte posypané lístky čerstvé majoránky.

Prima tip: Na téhle polévce je nejlepší vláčná chuť vajíček v polévce – to se nedá popsat. Můžete je ale přidat do polévky až při podávání a každý si je zamíchá do horké polévky ve svém talíři. Budou tak spravedlivě rozdělena mezi všechny strávníky.

Zdroj: Naše frankfurtská polévka; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/menu-uvarene-za-hubicku  [On-line 02.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.