Potřebujeme:
Na těsto:
- 2 kostky polotučného tvarohu
- 4 lžíce krupice
- 4 lžíce hrubé mouky
- 2 vejce
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- špetku soli
Na ozdobu:
- 250 g čerstvých jahod
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- smetanu ke šlehání
V míse smícháme tvaroh s krupicí pokapanou rozpuštěným máslem, postupně promícháme s oběma vejci, jemně osolíme a přisypeme hrubou mouku (cca 4 lžíce). Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme těsto ještě hrubou moukou. Těsto propracujeme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Knedlíčky tvoříme v namočených dlaních – množství těsta odpovídá vrchovaté čajové lžičce. Tvarohové knedlíčky povaříme v horké vodě 3 minuty, potom je vařečkou otočíme a ještě 3 minuty vaříme. Knedlíčky scedíme a uložíme do tepla.
Očištěné jahody promačkáme vidličkou s polovinou práškového cukru. Tvarohové knedlíčky na talíři zdobíme rozmačkanými jahodami, posypeme zbylým cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.
Zdroj: Nejlepší tvarohovo – jahodové knedlíky od tchýně; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/nejlepsi-tvarohovo-jahodove-knedliky-od-tchyne.html [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář