Ingredience
- kelímky zakysané smetany 3 kusy
- lžíce vanilkového cukru 3 lžíce
- lžíce moučkového cukru 1 kus
- dětské piškoty 240 g
- balení plátkové želatiny 1 kus
- balení červeného želé (extra silné) 1 kus
- čerstvé nebo konzervované ovoce (meruňky) 1 dávka
- smetana na šlehání 1 dávka
Postup:
Zakysaná smetana, vanilkový a moučkový cukr se rozšlehají. Přidá se rozpuštěná želatina a znovu se směs šlehá. Na dno dortové formy se naklade asi polovina piškotů, navrch se dá polovina krému a proklade se meruňkami (ovocem). Opět se udělá druhá vrstva z piškotů a opakuje se krém a ovoce. Dort dáme vychladit do ledničky a po zatuhnutí se připraví želatina extra silná, která se uvaří dle návodu. Nechá se zčásti zchladnout a poté se vyleje na dort. Dále chladíme – nejlépe přes noc. Při servírování se moučník ozdobí šlehačkou a kouskem meruňky. K dezertu chutná dobrá káva.
Zdroj: Nepečený dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nepeceny-dort [On-line 09.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář