reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tlačenka

  • 1 vepřové koleno
  • ½ kg vepřové plece
  • 1 vepřové srdce
  • 2 vepřové jazyky
  • 3 vepřové nožičky
  • mleté kůže z kolene a nožiček
  • vývar z masa č. I
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • tlačenkové střevo
  • řeznický provázek

Na podávání

  • cibule
  • ocet
  • chléb

Do kastrolu vložíme nakrájené maso z kolene, plece, jazyka a srdce, namleté kůže, zalijeme masovým vývarem č. 1 tak, aby bylo vše dobře zakryté, prohřejeme, okořeníme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem, novým kořením a solí a pozvolna vaříme ¾ hodiny, poté nalijeme do sáčků − tlačenkového střeva, zavážeme motouzem a necháme chladnout. Přitom zpočátku každých 15−20 minut tlačenkou otáčíme. Pokud se nám začne navrchu hromadit sádlo, dlaní rozetřeme a pootočíme.

Ztuchlou tlačenku krájíme na plátky a podáváme posypanou nadrobno nakrájenou cibulí, zakápnutou octem, doplníme chlebem.

Zdroj: Tlačenka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1199 [On-line 11.02.2013]

loading...

1 comment to Tlačenka

  • Marcia P. Campos

    Potom směs nacpeme do tlačenkového střeva a 2 hodiny vaříme. Po půl hodině vždy otočíme. Uvařenou bůčkovou tlačenku necháme ztuhnout v chladnu jako normální tlačenku. Hotovou bůčkovou tlačenku servírujeme podle chuti.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


2 − = jedna


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.