Na zavírací formu o průměru 24 cm potřebujeme:
Nepečený korpus:
- ½ balíčku dětských piškotů (120 g),
- 4 lžíce mléka,
- 80 g másla
Náplň:
- 100 g jahodového džemu,
- ½ balíčku dětských piškotů (120 g),
- 800 ml mléka,
- 120 g krupicového cukru,
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku,
- 150 g jahod
Dohotovení:
- 200 ml smetany ke šlehání,
- jahody na ozdobu
Piškoty rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno rozmačkáme hmotu z piškotů a másla. Potřeme polovinou džemu. Piškoty potřeme džemem a slepíme vždy dva k sobě.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Na nepečený korpus střídavě vršíme pudink, na plátky nakrájené jahody a slepené piškoty. Končíme vrstvou pudinku.
Dort uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobíme povrch vyšlehanou šlehačkou a jahodami.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/nepeceny-jahodovy-dort-9-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář