Ingredience
- uzená žebra 500 g
- kořenová zelenina 1 dávka
- brambory 5 kusů
- brokolice 1 kus
- sušené houby 1 dávka
- ječné krupky 1 dávka
- koření do polévky 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- majoránka 1 dávka
- česnek dle chuti 1 dávka
- máslová jíška na zahuštění 1 dávka
- zelená petržel 1 dávka
Postup:
1. Dáme vařit žebra a přitom oloupeme brambory a očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky, brokolici na růžičky.
2. Když je vývar uvařený, kosti obereme a do vývaru dáme vařit maso a veškeré suroviny i s kořením, namočené houby. Polévku zahustíme vlastní nebo instantní jíškou a krupkami a rozkvedlaným vajíčkem. Ozdobíme pokrájenou zelenou petržel, dochutíme a podáváme.
3. Čerstvé houby můžeme udělat jako smaženici s vajíčkem a přidat je do polévky až nakonec.
Zdroj: Netradiční bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/netradicni-bramboracka [On-line 04.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář