reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nigiri suši

na ochucenou rýži:

  • 250 g krátkozrnné rýže
    500 ml vody
    2 lžíce rýžového octa
    1 lžíce cukru
    1 lžička soli

na doplnění:

  • tuňák
    losos
    vyloupané krevety
    wasabi
    proužky mořské řasy

Krátkozrnnou rýži, určenou pro přípravu suši, řádně propláchneme a uvaříme do měkka. Vsypeme ji do větší mísy, rozprostřeme po stěnách a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme nálev z rýžového octa, cukru a soli, který do rýže vmícháme tak, abychom ji nerozmačkali a také v ní nezůstaly hrudky. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.
Do namočené dlaně vezmeme hrst ochucené rýže a lehkým hnětením z ní vytvarujeme úhledný váleček, který potřeme vrstvou wasabi a překryjeme vyloupanými krevetami, které můžeme přepásat tenkým proužkem sušených mořských řas. Stejně postupujeme při přípravě nigiri suši s tuňákem nebo lososem. Ale fantazii se meze nekladou! Na rýžové válečky můžeme položit i plátky jiných druhů ryb, také mořské plody, avokádo, vaječnou omeletu či sýr tofu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/66-nigiri-susi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.