reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ovocné suši a želé kanten

na ovocné suši:

  • vařená rýže nishiki
    kokosový sirup
    exotické ovoce

na želé kanten:

  • 10 g agaru
    600 g vody
    240 g cukru krystal
    sušené ovoce – třešně, brusinky, švestky, meruňky
    1 citron
    potravinářské barvy

Do teplé uvařené rýže nishiki vmícháme kokosový sirup a namočenými dlaněmi tvarujeme pravidelné válečky, na které klademe tenké plátky různých druhů ovoce (pomeranče, ananasu aj.).
A můžeme si připravit želé. Do vařící vody s agarem vsypeme cukr, opět přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Dochutíme citronovou šťávou a nalejeme do formiček na led, které jsme vyložili sušenými třešněmi, brusinkami a na kousky nakrájenými švestkami a meruňkami. Nejlepší je, pokud si ovoce hodinu či dvě předem namočíme do vody, aby nebylo tuhé. Pro větší efekt můžeme část kantenu obarvit žlutým nebo červeným potravinářským barvivem. Po ztuhnutí kanten vyjmeme z formiček a ihned podáváme spolu s ovocným suši.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/69-ovocne-susi-a-zele-kanten/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.