Ingredience:
- ½ chilli papričky (nasekat)
- 2 stroužky česneku (nasekat najemno)
- 1 mrkev (nakrájet na kolečka)
- ½ fenyklu (na nudličky)
- 1 velká cibule (na klínky)
- olivový olej
- šafrán
- konzerva drcených rajčat
- rybí vývar
- světlý ležák
- sůl
- královský krab
- slávky
- kousek lososa
- nakládané papriky v oleji
- blanšírované krevety
Do hrnce vlijeme olivový olej – na něm osmahneme chilli a česnek, přidáme mrkev s cibulí, fenykl, opět osmahneme, přidáme špetku šafránu, osmahneme, vlijeme rajčata, orestujeme, zalijeme rybím vývarem a vaříme 2 hodiny.
Krabí nohy v kloubech rozkrojíme, vyjmeme maso, které ponecháme stranou a skelet vložíme do vývaru. Z filetu lososa stáhneme kůži a maso nakrájíme na menší kostky.
Nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, vložíme do polévky, zalijeme pivem, přidáme lososa, slávky, opatrně zamícháme, povaříme 3 minuty a servírujeme. Krabí maso vložíme minutu před dokončením.
Do talíře vkládáme krevety, zalijeme vařící polévkou a servírujeme.
Zdroj: Norská bujabéza; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1468-norska-bujabeza/ [On-line 12.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář