reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Norské zázvorové perníčky

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 1 dl medu
  • 2 dl cukru
  • 1 dl smetany
  • 450 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 2 lžičky mleté skořice

Těsto si připravíme den před samotným pečením.

V pánvi šetrně, pozvolna rozehřejeme máslo, med a cukr. Když se ingredience spojí, odstavíme, vmícháme smetanu a necháme trochu zchladnout. Vmícháme koření a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části, vložíme do mikrotenových sáčků a ponecháme do druhého dne v lednici.

Těsto rozvalujeme na pomoučeném vále na 3 mm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 9−10 minut do zlatohněda.

Po vychladnutí zdobíme perníčky cukrovo-citronovou polevou.

Zdroj: Norské zázvorové perníčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1356-norske-zazvorove-pernicky/ [On-line 07.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.