- 250 g nudlí
- 2 lžíce másla
- 250 ml podmáslí
- 125 ml smetany
- 2 vejce
- 500 g mladého špenátu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g prorostlé slaniny
- 150 g plátkového ementálu
- pepř, muškátový oříšek, sůl
Do 2 litrů vody přidáme 2 lžíce soli, 1 lžící másla a přivedeme k varu. Ve vroucí vodě vaříme nudle 10 minut, propláchneme je studenou vodou a necháme krátce okapat. Pak je vložíme do vymazané zapékací misky. Podmáslí rozkvedláme se smetanou a vejci, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Nudle zalijeme a vložíme do trouby. Špenát přebereme a několikrát omyjeme. Poté ho spaříme ve 2 litrech vařící vody, ihned propláchneme studenou vodou a rukama vymačkáme nadbytečnou tekutinu. Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme se špenátem a vzniklou směsí poklademe nudle. Nakonec přidáme plátky sýra a nákyp dopečeme.
Poslední tip, trik či komentář