korpus
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 120 g
- hladká mouka 50 g
- hrubá mouka 50 g
- horká voda 4 lžíce
Krém
- máslo nebo rostlinný tuk 100 g
- kakao 20 g
- cukr moučka 100 g
- vejce 1 kus
Kaše na nastavení krému
- tuk 30 g
- hladká mouka 30 g
- horké mléko 1 sklenice
- smetana ke šleháání 350 ml
Nejprve si uvaříme kaši na nastavení krému, aby nám patřičně vychladla
Ingredience na korpus si vyšleháme nejlépe na robotu, vyšlehané pak nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Do robotu si dáme všechny ingredience na krém a šleháme co nejdéle a postupně přidáváme zchladlou kaši.
Na upečený korpus rovnoměrně rozetřeme ušlehaný krém, dáme trochu ztuhnou a na závěr rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu.
Zdroj: Nugátový dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nugatovy-dort[On-line 17.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář