- 1 kuře
300 ml šlehačky
česnek
grilovací koření
sůl
hladká mouka
na obalení:
- 2 vejce
100 ml černého piva
cca 100 g hladké mouky
strouhanka
na brambory s česnekem a cuketou:
- 1 kg brambor (varný typ A)
2 cukety
1 palička česneku
1 svazek jarní cibulky
olivový olej
sůl
pepř
Naporcované kuře posypeme grilovacím kořením, zlehka osolíme, potřeme česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Vejce rozmícháme s pivem a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řídké těstíčko, které osolíme a potom v něm a ve strouhance obalíme kousky kuřete. Ty vyskládáme do pekáčku, navrstvíme na ně hustou šlehačku a dáme na hodinu až hodinu a půl péct do trouby na 160 stupňů. Protože se jedná o skutečně vydatný pokrm, doporučuje náš šéfkuchař lehčí přílohu. Třeba brambory s cuketou, které připravíme následujícím způsobem:
Uvařené brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji zlehka orestujeme plátky česneku, přidáme brambory a cuketu a opečeme do zlatova. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme kolečka jarní cibulky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/336-obalovane-kure-pecene-pod-slehackou-a-brambory-s-cesnekem-a-cuketou/
Poslední tip, trik či komentář