reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Obalované kuře pečené pod šlehačkou a brambory s česnekem a cuketou

  • 1 kuře
    300 ml šlehačky
    česnek
    grilovací koření
    sůl
    hladká mouka

na obalení:

  • 2 vejce
    100 ml černého piva
    cca 100 g hladké mouky
    strouhanka

na brambory s česnekem a cuketou:

  • 1 kg brambor (varný typ A)
    2 cukety
    1 palička česneku
    1 svazek jarní cibulky
    olivový olej
    sůl
    pepř

Naporcované kuře posypeme grilovacím kořením, zlehka osolíme, potřeme česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Vejce rozmícháme s pivem a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řídké těstíčko, které osolíme a potom v něm a ve strouhance obalíme kousky kuřete. Ty vyskládáme do pekáčku, navrstvíme na ně hustou šlehačku a dáme na hodinu až hodinu a půl péct do trouby na 160 stupňů. Protože se jedná o skutečně vydatný pokrm, doporučuje náš šéfkuchař lehčí přílohu. Třeba brambory s cuketou, které připravíme následujícím způsobem:
Uvařené brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji zlehka orestujeme plátky česneku, přidáme brambory a cuketu a opečeme do zlatova. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme kolečka jarní cibulky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/336-obalovane-kure-pecene-pod-slehackou-a-brambory-s-cesnekem-a-cuketou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.