Ingredience
- chlebíčková veka 1 kus
na chlebíček tvarohový:
- tvaroh 250 g
- pomazánkový máslo 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- pažitka 1 dávka
- feferonkové koření 1 dávka
- sardinky 1 dávka
- cibule 1 kus
- červená paprika 1 kus
na chlebíček celerový:
- nastrouhaný celer 1 dávka
- domácí majonéza 1 dávka
- česnek 1 dávka
- sůl 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- pepř 1 dávka
- na domácí majonézu:
- mléko 500 ml
- hořčice 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- olej 100 ml
- troška citronové šťávy 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
na salát a ozdobu:
- šunka, salám 1 dávka
- plátky uvařeného vajíčka 1 dávka
- kyselá okurka 1 dávka
- petrželka apod. 1 dávka
- povařená brambora 1 dávka
- povařená kořenová zelenina na kostičky (mrkev, celer, petržel) 1 dávka
Postup:
Tvarohové chlebíčky s rybou: Tvaroh, pomazánkové máslo, pažitka, cibule a koření se smíchají a naloží na plátky opečené veky. Ozdobíme sardinkami.
Suroviny na majonézu se rozmixují, pokud bude hustá, zředí se jogurtem. Dál pokračujeme přípravou pomazánky (salátu) na chlebíčky. Do majonézy se nakrájí šunka na nudličky, nastrouhá se vařená brambora, přidá povařená kořenová zelenina na kostičky, sterilizovaná okurka, hrášek. To vše se smíchá a dochutí. Tato směs se naloží na veku a ozdobí šunkou, salámem, vajíčkem, okurkou, červenou paprikou – dle vlastní fantazie.
Celerové chlebíčky: Nastrouháme najemno celer, který se pokape citronovou šťávou. Přidáme zbytek ingrediencí, smícháme a naklademe na opečenou veku. Navrchu můžeme ozdobit vajíčkem.
Zdroj: Obložené chlebíčky tří chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/oblozene-chlebicky-tri-chuti [On-line 09.02.2013]
tak ten celerovej asi vyzkouším, ale určo se mi nebude chtít dělat s tou domácí majonézou.