Potřebujeme:
- oloupané krevety
- olivový olej
- máslo, sůl, pepř
- citronovou trávu
- limetové listy
- semínka koriandru
- římský kmín
Na kari pastu:
- červené chilli papričky bez semínek
- čerstvý koriandr
- šalotku, česnek
- zázvor, galangal,
- limetovou šťávu
- olej, cukr
Na omáčku
- kosové mléko,
- námi vyrobenou kari pastu,
- palmový cukr
Do kastrolu dáme olivový olej, cibuli, zázvor, galangal, nakrájený česnek, cukr, mletý římský kmín, šťávu z půlky limetky (nebo citónu), čerstvý koriandr a pokrájené chilli bez semínek (předtím lze vteřinu povařit). Vše zalijeme rybím vývarem a povaříme. Poté vše přendáme do mixéru, přidáme v hmoždíři rozdrcená koriandrová semínka, kapku oleje a společně najemno rozmixujeme na pastu.
V dalším kastrůlku přivedeme k varu kokosové mléko, které lehce dochutíme palmovým cukrem, přidáme dvě velké lžíce námi vyroboné kari pasty a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krevety orestujeme na rozpálené pánvi. Na pánev lze kvůli chuti a vůni přidat limetové listy, kousky limetky, citrónovou trávu i pokrájený zázvor. Orestované krevety ihned servírujeme na talíř s jasmínovou rýží, přelité omáčkou (kokosové mléko s pastou).
Zdroj: Ocásky z tygřích krevet s kari omáčkou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-ocasky-z-tygrich-krevet-s-kari-omackou-24-3-2015.html [On-line 25.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář