reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ocásky z tygřích krevet s kari omáčkou

Potřebujeme:

  • oloupané krevety
  • olivový olej
  • máslo, sůl, pepř
  • citronovou trávu
  • limetové listy
  • semínka koriandru
  • římský kmín

Na kari pastu:

  • červené chilli papričky bez semínek
  • čerstvý koriandr
  • šalotku, česnek
  • zázvor, galangal,
  • limetovou šťávu
  • olej, cukr

Na omáčku

  • kosové mléko,
  • námi vyrobenou kari pastu,
  • palmový cukr

Do kastrolu dáme olivový olej, cibuli, zázvor, galangal, nakrájený česnek, cukr, mletý římský kmín, šťávu z půlky limetky (nebo citónu), čerstvý koriandr a pokrájené chilli bez semínek (předtím lze vteřinu povařit). Vše zalijeme rybím vývarem a povaříme. Poté vše přendáme do mixéru, přidáme v hmoždíři rozdrcená koriandrová semínka, kapku oleje a společně najemno rozmixujeme na pastu.

V dalším kastrůlku přivedeme k varu kokosové mléko, které lehce dochutíme palmovým cukrem, přidáme dvě velké lžíce námi vyroboné kari pasty a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Krevety orestujeme na rozpálené pánvi. Na pánev lze kvůli chuti a vůni přidat limetové listy, kousky limetky, citrónovou trávu i pokrájený zázvor. Orestované krevety ihned servírujeme na talíř s jasmínovou rýží, přelité omáčkou (kokosové mléko s pastou).

Zdroj: Ocásky z tygřích krevet s kari omáčkou; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-ocasky-z-tygrich-krevet-s-kari-omackou-24-3-2015.html [On-line 25.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.