reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Odpalované věnečky

Ingredience

  • 3/4 hrnku hrubé mouky 1 kus
  • voda 1 šálek
  • máslo nebo olej 8 lžic
  • vejce 4 kusy
  • sůl 1 špetka

na krém:

  • mléko 2 šálky
  • panák rumu 2 kusy
  • máslo 1 kostka
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • vanilkový pudink 1 kus

1. Vodu uvedeme do varu. Vmícháme špetku soli a máslo nebo olej. Když začne voda znovu vřít, pomalu do ní sypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké, lesklé a nelepí se na vařečku ani na dno a stěny nádoby. Poté je odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do vlahého těsta zapracujeme postupně vařečkou vejce jedno po druhém a těsto vždy dobře propracujeme. Těstem naplníme cukrářský sáček s širším hvězdicovitým tvořítkem a tvarujeme jím na plech pokrytý pečícím papírem věnečky či větrníčky. V horké troubě upečeme dorůžova. Prvních 10 minut troubu neotevíráme, těsto by nevyběhlo. Upečené věnečky rozkrojíme a po vychladnutí naplníme krémem. Povrch pocukrujeme.
2. Na přípravu krému svaříme 1 ¾ hrnku mléka, kam vmícháme pudink, který jsme smíchali s ¼ studeného mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout. Poté do vlahého pudinku postupně zašleháváme změklé máslo, utřené s cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec dochutíme krém rumem.

Zdroj: Odpalované věnečky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/odpalovane-venecky [On-line 09.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.