reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Okurková omáčka

4−6 porcí

Maso do omáčky

  • 1 kg hovězí květové špičky
  • 40 g špeku
  • voda
  • kořenová zelenina
  • divoké koření
  • sůl

Maso prošpikujeme, osolíme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, koření, zalijeme vařící vodou a vaříme doměkka.

Omáčka

  • 50 g + 20 g másla
  • 1 šalotka
  • 40 g hladké mouky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 600 ml silného hovězího vývaru
  • 2 dl smetany
  • 2 dl zakysané smetany
  • 200 g kyselých sterilovaných okurek
  • cukr
  • sůl
  • ocet na dochucení

Příloha

  • houskové knedlíky

Na 50 g másla osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, zasypeme moukou, krátce osmahneme, přidáme papriku, osmahneme a za stálého míchání zalijeme studeným vývarem a povaříme 20 minut, vložíme na drobné nudličky nakrájenou okurku, vmícháme obě smetany, povaříme ještě 10 minut, dochutíme cukrem, solí a octem.

Na talíř servírujeme houskové knedlíky, plátek masa, přelijeme omáčkou.

Zdroj: Okurková omáčka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1158 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.