Ingredience
na okurky:
- šunka 50 g
- středně velká salátová okurka 3 kusy
- nastrouhaný sýr 500 g
- česnek 4 stroužky
- majonéza 3 lžíce
- sůl a černý mletý pepř 1 špetka
- zakysaná smetana 3 lžíce
- zelená nať, petrželka nebo pažitka na zdoben 1 dávka
- kousek čerstvé papriky 1 kus
- opečený toust 1 kus
na olomoucké broskve:
- půlky kompotovaných broskví 7 kusů
- olomoucké tvarůžky 1 balení
- pečené nebo grilované maso, šunka 100 g
- malá majolka 1 balení
- sůl a kari 1 dávka
Okurky omyjeme a oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme je na válečky 3 až 4 cm dlouhé. Lžičkou vydlabeme střed. V misce rozmícháme sýr, šunku nakrájenou na nudličky, majonézu, smetanu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme. Směsí naplníme vydlabané okurky, ozdobíme pažitkou nebo paprikou a podáváme s opečeným toustem. Broskve necháme okapat a dvě půlky nakrájíme na malé kostičky. Přidáme drobně nakrájené kuřecí maso nebo šunku, nadrobno nakrájené tvarůžky, vmícháme majolku, osolíme a okořeníme kari. Vzniklou směsí naplníme půlky broskví, vychladíme a podáváme jako předkrm s toustem. Talíře dozdobím podle možnosti salátem nebo listy z čínského zelí.
Zdroj: Okurky plněné česnekovým krémem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/okurky-plnene-cesnekovym-kremem-0 [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář