reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Okurky plněné česnekovým krémem, opečený toust a olomoucká broskev

Ingredience
na okurky:

  • šunka 50 g
  • středně velká salátová okurka 3 kusy
  • nastrouhaný sýr 500 g
  • česnek 4 stroužky
  • majonéza 3 lžíce
  • sůl a černý mletý pepř 1 špetka
  • zakysaná smetana 3 lžíce
  • zelená nať, petrželka nebo pažitka na zdoben 1 dávka
  • kousek čerstvé papriky 1 kus
  • opečený toust 1 kus

na olomoucké broskve:

  • půlky kompotovaných broskví 7 kusů
  • olomoucké tvarůžky 1 balení
  • pečené nebo grilované maso, šunka 100 g
  • malá majolka 1 balení
  • sůl a kari 1 dávka

Okurky omyjeme a oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme je na válečky 3 až 4 cm dlouhé. Lžičkou vydlabeme střed. V misce rozmícháme sýr, šunku nakrájenou na nudličky, majonézu, smetanu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme. Směsí naplníme vydlabané okurky, ozdobíme pažitkou nebo paprikou a podáváme s opečeným toustem. Broskve necháme okapat a dvě půlky nakrájíme na malé kostičky. Přidáme drobně nakrájené kuřecí maso nebo šunku, nadrobno nakrájené tvarůžky, vmícháme majolku, osolíme a okořeníme kari. Vzniklou směsí naplníme půlky broskví, vychladíme a podáváme jako předkrm s toustem. Talíře dozdobím podle možnosti salátem nebo listy z čínského zelí.

Zdroj: Okurky plněné česnekovým krémem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/okurky-plnene-cesnekovym-kremem-0 [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.