(4 porce)
- 1 kg oliv ascolana
- 100 g kuřecích prsou
- 100 g hovězího masa
- 100 g vepřového masa
- 30 g střídky z pečiva
- 80 g parmazánu
- 2,5 dl bílého vína
- 3 vejce
- řapíkatý celer
- mrkev
- cibule
- citronová kůra
- muškátový ořech
- hřebíček
- strouhanka
- mouka na obalení
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Olivy vypeckujeme (nožem řežeme po hraně pecky do tvaru spirálky tak, aby se oliva nerozpadla).
V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Do základu přidáme na kostičky nakrájené kuřecí, vepřové i hovězí maso, zalijeme bálým vínem a povaříme. Směs osolíme necháme vychladnout. Po vychladnutí přisypeme střídku z pečiva a parmazán, přidáme 1 vejce, nastrouháme muškátový oříšek i hřebíček, trochu citronové kůry a vše rozmixujeme. Podle chuti dosolíme, dopepříme. Olivy naplníme směsí
a obalíme v klasickém trojobalu (2 vejce, strouhanka, hladká mouka). Olivy osmažíme v olivovém oleji do zlatova.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Olive-all-ascolana/
Poslední tip, trik či komentář