Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lilek,
- 1 cibuli,
- 1 stroužek česneku,
- 2 stonky řapíkatého celeru,
- 1 mrkev,
- olivový olej,
- 250 g uzeného tempehu,
- 100 g rajčatového protlaku,
- 250 g sterilovaných krájených rajčat,
- tymián,
- sůl, pepř,
- 400 g celozrnných těstovin
Lilek nakrájíme na plátky osolíme a necháme vypotit. Cibuli, česnek řapíkatý celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Rozpálíme pánev a dáme do ní cibuli, česnek, mrkev a celer a restujeme. Lilek osušíme a přidáme ho do pánve,
Tempeh nakrájíme na kostky a přidáme do pánve. Přidáme rajčatový protlak, rajčata a tymián. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou.
Uvaříme celozrnné těstoviny. Pak je scedíme, přidáme k omáčce a promícháme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/omacka-k-testovinam-s-tempehem-13-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář