reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omáčka z pečených rajčat

Potřebujeme:

  • 10 rajčat – nejlépe keříčková nebo cherry
  • 1 l rajčatové šťávy nebo passaty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci cukru
  • 1 čili papričku
  • Čerstvou bazalku
  • Čerstvou plocholistou petržel
  • Tymián
  • Hrubou sůl
  • Nastrouhaný parmezán

Rajčata dáme na pečící fólii na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, cukrem a tymiánem. Dáme péci do rozpálené trouby, dokud rajčata trochu nezhnědnou a nezměknou.
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme pečená rajčata i se šťávou, zalijeme rajčatovou šťávou a pomalu dusíme za občasného míchání asi půl hodiny. Omáčku poté propasírujeme a dáme zpět do hrnce na mírný plamen zredukovat do požadované hustoty. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a petržel a podáváme s těstovinami nebo použijeme jako základní omáčku na pizzu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/omacka-z-pecenych-rajcat-26-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.