2−4 porce
- 4 velká vejce
- 1 citron
- 1 lžíce škrobové moučky
- 125 ml vlažného mléka
- 1 lžíce vlažné vody
- špetka mleté skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- špetka soli
- 1 lžíce másla
- brusinkový nebo jeřabinový kompot
- 1 lžíce moučkového cukru
- rum
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky, citronovou kůru, škrobovou moučku, mléko, vodu, mletou skořici, hřebíček, a sůl vymícháme v hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do žloutkové hmoty.
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, nalijeme těsto, přiklopíme pánví a pečeme, neobracíme. Když je vrchní strana suchá, potřeme ji brusinkovým kompotem, přeložíme v pánvi napůl, pocukrujeme, pokapeme rumem, oflambujeme, nakrájíme na porce a podáváme.
Zdroj: Omeleta Petra Voka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1189 [On-line 16.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář