reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí na smetaně

4 porce

  • 600 g srnčího hřbetu bez kosti
  • drcený jalovec
  • drcený růžový pepř
  • tymián
  • sůl
  • 40 g hladké mouky
  • 30 g přepuštěného másla
  • 100 g tyrolského špeku nebo sušené anglické slaniny
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 3 dl smetany
  • 1 citron

Bramborové noky

  • 700 g ve slupce vařených brambor
  • 40 g přepuštěného másla
nebo oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • sádlo

Očištěný srnčí hřbet nakrájíme na medailonky, zlehka poklepeme pěstí a ochutíme drceným jalovcem, růžovým pepřem, sušeným tymiánem a solí.

Maso zlehka obalíme v mouce a opečeme na přepuštěném másle.

Maso z pánve vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájený špek a vypečeme jej, podlijeme vývarem, smetanou, ochutíme citronovou kůrou a zredukujeme. Vrátíme maso, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.

Podáváme s bramborovým noky, které po uvaření osmahneme na sádle.

Zdroj: Srnčí na smetaně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1188 [On-line 16.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.