reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omeleta s lesním ovocem

Na 4 porce potřebujeme:

Těsto:

  • 2 vejce,
    100 ml smetany (10–12 % tuku),
    50 g polohrubé mouky,
    na špičku nože kypřicího prášku,
    špetka soli,
    1 lžička nastrouhané citronové kůry,
    1 lžička moučkového cukru,
    olej na pečení

Náplň:

  • 300 g směsi drobného ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz, angrešt),
    80 g medu

Žloutky rozšleháme ve smetaně, přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli, citronovou kůru a cukr, promícháme a přidáme pevný sníh z bílků.

Pečeme na rozehřátém oleji na celokovové pánvi nebo na pánvi s odjímatelnou rukojetí z jedné strany. Když se povrch lehce zapeče, posypeme ho ovocem a dáme dopéct do trouby pod gril rozehřátý na 250 °C asi na 5 minut. Po upečení pokapeme povrch tekutým medem a podáváme teplé. Z tohoto množství připravíme dvě omelety o průměru 26 cm.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/omeleta-s-lesnim-ovocem-22-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.