Na 4 porce potřebujeme:
Těsto:
- 2 vejce,
100 ml smetany (10–12 % tuku),
50 g polohrubé mouky,
na špičku nože kypřicího prášku,
špetka soli,
1 lžička nastrouhané citronové kůry,
1 lžička moučkového cukru,
olej na pečení
Náplň:
- 300 g směsi drobného ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz, angrešt),
80 g medu
Žloutky rozšleháme ve smetaně, přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, špetku soli, citronovou kůru a cukr, promícháme a přidáme pevný sníh z bílků.
Pečeme na rozehřátém oleji na celokovové pánvi nebo na pánvi s odjímatelnou rukojetí z jedné strany. Když se povrch lehce zapeče, posypeme ho ovocem a dáme dopéct do trouby pod gril rozehřátý na 250 °C asi na 5 minut. Po upečení pokapeme povrch tekutým medem a podáváme teplé. Z tohoto množství připravíme dvě omelety o průměru 26 cm.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/omeleta-s-lesnim-ovocem-22-1-2010.html
Poslední tip, trik či komentář