Suroviny
- losos 600 g
- hladká mouka 100 g
- limetka 1 ks
- sekt 170 ml
- sůl
- pepř
- salát
- brambory uvařené ve slupce 500 g
- jarní cibulla 3 ks
- cherry rajčátka 200 g
- kopr svazek
- olivový olej
- sůl
- pepř
- vinný ocet
Z dobře omyté limetky nastrouháme kůru a smícháme ji s moukou a sektem v misce do hladkého těstíčka, které mírně osolíme a necháme chvíli uležet. Omytého a osušeného lososa nakrájíme na malé kousky, ty opepříme, osolíme a zakápneme limetkovou šťávou. Připravené kousky lososa namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
Rychlý bramborový salát: Brambory si uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme, promícháme s jemně nakrájenou jarní cibulkou a rozpůlenými rajčátky. Salát se dochutíme zálivkou smíchanou z oleje, vinného octa, jemně nasekaného kopru, pepře a soli.
Zdroj: Opilec v županu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/opilec-v-zupanu [On-line 22.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář