reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Němá polévka

Suroviny

  • kořenová zelenina 250 g
  • máslo 50 g
  • hladká mouka 50 g
  • voda 1 l
  • rybí maso 150 g
  • smetana 100 ml
  • listové těsto
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Očištěné a omyté rybí maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer – oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm krátce osmahneme. Pak zeleninu zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme přecezený rybí vývar a vše necháme 15 až 20 minut vařit. Uvařenou polévku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přilijeme do ní smetanu a rozmixujeme ji do hladké krémové konzistence. Nakonec přidáme nakrájené rybí maso a jemně nasekanou petrželku. Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj podle fantazie rybičky nebo jiné tvary, které na plechu s pečicím papírem upečeme v troubě do zlatova. Pečené kousky vkládáme do polévky těsně před podáváním, nebo je servírujeme samostatně v misce.

Zdroj: Němá polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nema-polevka  [On-line 22.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.